Stemtraining

Zou je willen dat meer mensen naar je luisteren?

Gebeurt het jou regelmatig dat je iets vertelt, maar dat je boodschap niet overkomt zoals jij bedoelt. Grote kans dat het komt door de manier waarop je je stem gebruikt. Tijdens een stemtraining leer ik jou en je collega’s/vrienden/ groepsgenoten je stem effectiever gebruiken, zodat je overtuigender en duidelijker overkomt.

Ik wil je horen

Het liefst zou ik je het effect van stemtraining laten horen door jou voor me te hebben in plaats van dat je mijn website bezoekt. Want het verschil in effectief en niet-effectief stemgebruik moet je vooral ervaren. Maar ik zal mijn best doen het hier in het kort uit te leggen.

Gevoel in je stem leggen

Mijn stemtraining is een zeer concrete, heldere training, maar toch staat tijdens de training een woord centraal dat in mijn ogen altijd een beetje zweverig klinkt: gevoel. Dit omdat boodschappen vooral niet overkomen als wat je zegt niet past bij het gevoel waarmee je het zegt. Iedereen kent waarschijnlijk wel een persoon die heel monotoon praat. Stel je voor dat deze persoon jou moet overhalen om iets leuks te gaan doen, ook al heb je zo je twijfels… Dat lukt waarschijnlijk niet door het gebrek aan enthousiasme in zijn stem. Maar wat nu als dezelfde boodschap wordt verteld door iemand die vol enthousiasme praat, waardoor het plezier doorklinkt in zijn stem? Grote kans dat je dan wel ja zegt, of op zijn minst geneigd bent om ja te zeggen.

Dat is dus wat je bereikt door het juiste gevoel in je stem te leggen.

Hoe dan?

De vraag is natuurlijk: hoe doe je dat dan? Dát ga ik je leren. Ik doe dit in teamverband, zodat je direct het effect van je eigen en andermans communicatie kunt meten. De training is heel speels, maar ook zeer informatief. Je leert hoe je je stembanden gebruikt, we luisteren naar muziek en geluidsfragmenten en proberen emoties te herkennen. Pas als we helemaal op ons gemak zijn, gaan we zelf aan de slag.

Stemtraining is:

  • een training van 2 tot 3 uur;
  • geschikt voor groepen van maximaal twaalf personen;
  • uitdagend voor iedereen;
  • praktijkgericht (we gaan vooral doen);
  • voor iedereen nuttig;
  • stap 1 richting meer mensen overtuigen.