Teambuilding

Ik schud jullie wakker

Als je als team samenwerkt, is het soms nodig om te boel even of te frissen. Bijvoorbeeld omdat je samen vastloopt. Ik schud teams wakker tijdens mijn teambuilding sessies. Hoe? Door samen te zingen!

Voorbij het praten

Als praten niet voldoende oplost, helpt zingen. Door een team even in een heel andere situatie te plaatsen, mensen andere rollen te geven en iedereen uit zijn comfortzone te halen, zet je alles even op zijn kop. Alsof je met een schone lei begint. Er zijn geen rangen of standen. Iedereen is gelijk. En iedereen voelt zich in het begin een beetje zenuwachtig. Want eerlijk is eerlijk, zingen is spannend. Maar juist door samen iets spannends te doen, schep je een band. De kwetsbare sfeer is zelfs nodig om uiteindelijk oude patronen te doorbreken en opnieuw naar elkaar te leren kijken. En uiteindelijk ontstaat van het team een volledige harmonieus koor.

Iedereen kan zingen

Dankzij mijn achtergrond als gedragstherapeut kan ik mensen goed inschatten. Ik weet de kaarten zo te schudden dat iedereen de rol krijgt die hij of zij nodig heeft. En zo worden leiders ineens volgers en volgers leiders. Goed kunnen zingen hoeft niet. Ervaring met zingen ook niet. Iedereen die geluid kan uitbrengen, kan zingen en dus meedoen. Uiteindelijk eindigt elke sessie uiteindelijk in een positieve ontlading. Er wordt gelachen en mensen zien elkaar weer even in een nieuwe rol. Zelfs de meest vastgelopen teams ontdekken dat ze door anders naar elkaar te kijken eigenlijk heel goed kunnen samenwerken. Bovendien ontdekken mensen vaak verborgen talenten van zichzelf en van anderen.

Spannender dan klimmen

Een teambuilding sessie is geschikt voor alle soorten teams. Van voetbalteams tot collega’s en van families tot de plaatselijke rotary. Ook als je probleemloos als team communiceert, maar gewoon iets origineels wilt doen met elkaar, is deze sessie erg geschikt.

Teambuilding is:

  • een sessie van 2 tot 3 uur;
  • geschikt voor groepen van maximaal 40 personen;
  • een nieuwe vorm van teambuilding;
  • werken aan een positieve ervaring;
  • geschikt voor iedereen;
  • op locatie;
  • spannend, maar heel leuk;
  • stap 1 richting een betere communicatie voor vastgelopen teams.